Karanko pt. 0 - The Alkupiste

Jee noniin tästä lähtee toinen yritys simsbloggaamisen parissa. Viime kertainen kaatui mm. siihen, että selkeää suunnitelmaa ei ollut ja yritin vähän liikaa. Mutta ei siitä sen enempää.

Tälle blogille (tai ainakin ensimmäisille postauksille) on selkeä idea: se kertoo Bridgeportiin muuttaneesta nuorukaisesta ja hänen kissastaan. Koska aika ei kuitenkaan ole ihan vielä sille kypsä, mepäs aloitamme nimisimien eli Karankojen perhe-elämästä. Menossa on viides sukupolvi. Karangot alkoivat LC:nä, mutta sääntöjen noudattaminen on vähän jäänyt. Kaikki piirteet ovat kuitenkin arvottuja (paitsi muutamat satunnaiset) ja koodeja ei ole käytetty kertaakaan (pl. resetsim ja muut yleishyödylliset). Modeja on kolme; MasterController, Woohooer ja RandomGenetics (josta en edes tiedä, onko se päällä enkä tiedä mistä tarkistaa :D).

Ja tästä on hyvä aloittaa. Siinä etualalla on Tripp Karanko eli tämä nuorukainen. Taustalla aivojaan kutittelee Quinn, Tripin sisko. Ja uurnassa on heidän isoäitinsä tuhkat. Löysin ne vasta kuvaa ottaessa. :D


Tripp on vanhempiensa vanhin lapsi ja hänellä on kaksi siskoa: kaksoset Quinn ja Scarlett.

Tripp sai ensimmäisen pääsimin pestin yksinkertaisesti sen takia, että hänen ulkonäkönsä oli YLLÄTTÄVÄN MIELLYTTÄVÄ heti ikääntymisen jälkeen. Housut vaan vaihtoon ja vähän oranssimpi liivi.


Luonteeltaan Tripp on mukava sekoitus sekopäätä, ulkoilmasimiä, kissanystävää ja epäonnista. Kaikki piirteet on arvottu, kuten yleensä.

Karankojen talo pursuilee liitoksistaan. Trippin, Scarlettin ja Quinnin lisäksi talossa asuu mm. Elettar, joka on lasten täti. Elettar on journalisti.

Kuten jo vähän teasattu, kissakin löytyy. Jermu on hyväluonteinen pikku saalistaja.

Tripp ja Jermu ovat oikein hyviä ystäviä.

Tripin isä, Themis Karanko,  on pelkuruudestaan huolimatta hyvin menestyksekäs mies, joka pyrkii bisnesmaailman huipulle hyvää vauhtia.

Tripin äiti, Marie, petti Themistä joko Themiksen parhaan tai toisiksi parhaan ystävän kanssa. Meinasin pitää Themiksen ja Marien edes tuttuina ja saman katon alla, mutta tilaa ei ole loputtomiin. Marie asuu siis nyt muualla.

Huomatkaa suvun toisen polven suurruhtinaan peba taustalla.

Sitten on vielä Peregrine. Peregrine on sikäli hyvin oleellinen osa perhettä, että tuo taloon eniten rahaa. Hän kun on elojuoman tuplaaman elämänsä aikana ehtinyt olla tiedeuran huipulla jo pidemmän aikaa. Vapaa-ajalla Peregrine lähinnä hoitaa puutarhaa, kissaa ja lapsia. Hänestä on kehittynyt hyvin happy-go-lucky -tyyppinen hahmo mielessäni. Vaikka onkin toivoton romantikko, joka ei ole koskaan saanut edes ensisuudelmaansa :D.

Maverick Karanko, Tripin isoisosetä (?) on niin tuttu näky talossa että sekin ansaitsee tulla esitellyksi. Maverick on siis joku pari vuosikymmentä sitten haudattu kitarasankari, joka ei malta pysyä tuonpuoleisessa.

Sattuneista syistä kummituksia on PALJON.

Quinn ja Scarlett ovat itseasiassa nyt jo teini-iässä, mutta koska ne oli söpöjä lapsia pitää tunkea nyt nääkin kuvat mukaan. Quinn on mm. urheilullinen ja pummi. En muista muita piirteitä tähän hätään.

Scarlett on taiteellinen ja herkästi innostuva kleptomaani. Joka vihaa ulkona olemista.

Vaikkei Scarlett omaakaan (vielä ainakaan) mitään taiteellisia taipumuksia, laitoin sen maalaamaan tauluja kun sitä se toivoi. Maalaustaito oli teini-ikään mennessä kai tasolla 5.

Tripp taas kasvattaa vähän kaikkia taitoja, noin niinkuin tulevaisuuden takia.

Peregrinen (ja muiden aikuisten) ollessa lomalla puutarhanhoito luonnollisesti kaatui Tripin niskaan.

Läksytkin tuli tunnollisesti tehtyä, vaikka Tripp kyllä lintsasi enemmän kuin oli koulussa.

Logiikka nousi huomaamatta kutostasolle. Kai se on se ulkoilma. Ja onhan tuolla nätit maisemat.

Maverick on ihan herttainen kyllä, mutta harvoin tekee mitään hyödyllistä.

Joillakin talon asukkailla on ihan hyvät välit Maverickin kanssa.

Tripillä ei.

En edes tiennyt, että kummituksia(kin) voi säikytellä :D.


Maverick: Mä olisin voinut kuolla!

Harmittaa sinänsä, että Tripp ja kaksoset ei oikein panostanut keskinäisiin suhteisiinsa kaksosten lapsuudessa. Tosin ne vissiin nollaantuu kaupunkia vaihtaessa jokatapauksessa.


Hävis.

Peregrinestä tuli vanhus! Jos sillä olis tarpeeksi onnellisuuspisteitä uuteen elojuomaan, en kyllä epäröis kovin kauaa :D.

Pelkurisim on pelkurisim! Themis pyörtyilee jatkuvasti. Onneks sillä on Maverickin kanssa kuitenkin ihan hyvät välit.

Näitä muita syntipukkeja kuitenkin löytyy varsin runsaasti. Tää muija on Themiksen ja Elettarin äiti ja Peregrinen sisko, Gerlinde.Kaksosten syntymäpäivä alkoi iloisesti sillä, että Elettar laittoi Tripin jäähylle. Elettar on HIEMAN VITTUMAINEN.

Juhliin kutsuttiin tuttuja! Tässä on Tabbie, Elettarin ja Themiksen sisko.

Ja tässä Tekla, Tabbien kaksonen!

Ja tässä on MIES LANDBERG. Olen naureskellut nimelle jo pidempään, mutta onhan tuo ihan hellyyttävä sim. Elettar ja Mies olivat parhaita kavereita, joten päädyin selkeään ja odotettavissa olevaan lopputulokseen.

Pääasia oli kuitenkin kaksosten ikääntyminen! Jee! Molemmat on tosi mielenkiintoisen näköisiä simejä, mutta Scarlett on kyllä ehkä suosikkini. Jopa koko sisaruskolmikosta. Mutta Tripp sai jo erikoispaikkansa.

Quinn on kuitenkin myös aika ihana. Ja Themis laskee alaleen kakkukynttilöiden paloriskin vuoksi.

Mies Landberg palasi jo samana iltana...

Ja kihlautui Elettarin kanssa melkein yhtä nopeasti.

Häät olivat nopea ja siisti tilaisuus. Maverick ei haaskannut mahdollisuuttaa tulla ihmisten ilmoille.

Seuraavana päivänä Elettarin maha pompsahti.

Peregrine tapasi toisen toivottoman romantikon ja pääsi flirttailemaan ekaa kertaa elämässään!

Kaikki tämä on Tripin mielestä luonnollisesti varsin ahdistavaa.

Ehkä pitäisi pakata Jermu laukkuun ja lähteä etsimään uusia seikkailuja, que?
Tosiaan, tämä on näin alkuun vähän kokeilua. Eiköhän tähän vielä löydy sellainen hyvä tuntuma!

4 kommenttia:

 1. Morjensta. Profiilisivun stalkkaaminen johdatti minut tänne Simhengen puolelta :D Ilokseni huomasin, että täällähän on blogi ja yksi suhteellisen tuore postauskin! Ihanaa iltalukemista.

  Ihan ekaksi täytyy sanoa, että aivan ihania lapsia! Varsinkin, kun heti ensimmäisessä kuvassa kaivetaan nenää XD Pitääpä yrittää heti painaa nimet mieleen, etenkin tuo Tripp.

  Kolmosen taaperot on välillä jotenkin... pelottavia :DD Tää silmät pyörii ympäri -tuijotus.

  Oi, on kyllä kivan ja persoonallisen näköinen teini! Vaikuttaa mielenkiintoiselta.

  Aah, Maverick on ehkä vähän niin kuin Jussi-haamu mun pelissä. Ei millään pysy poissa haudasta (paitsi kaupunginmuuton jälkeen on pikkuisen rauhoittunut).
  Eli siis samaistun. :D "Herttainen, mutta harvoin tekee mitään hyödyllistä." Kyllä. XD
  Ylipäätään tuttu tunne, kun haamut haahuilee talossa kaiken päivää, säikyttelee ja keskeyttää elävien simien kaikki toiminnot.

  Kakkukynttilöiden paloriski XD apua

  Tripp ja Jermu-kissa! Paljon nimiä tuli, ehkä tärkeimmät jäävät muistiin. Jään seuraamaan. :D Tsemppiä bloggaukseen, kyllä se siitä lähtee! Postausten kirjoittaminen on välillä yks työmaa, mutta siihenkin täytyy vaan se oma tatsi löytää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva että löysit tänne!! (pakko kyllä myöntää että se oli kommentoidessa vähän taka-ajatuksenakin.. mutta vain vähän :D)

   Niin on, ja Scarletin ja Quinin silmien väri ei kyllä ainakaan auta asiaa :DD

   Tää postaus oli kieltämättä hyvin nimipainoitteinen, mikä ei ehkä ollut paras ratkaisu etenkään kun suurimmalla osalla ei ole tarinan kannalta väliä (joskin uskon kyllä, että jossain vaiheessa teen kotiinkin jääneistä perheenjäsenistä postauksentynkää).

   Kiitos kommentista ja onnentoivotuksista, niin kuin jo sanoin sun blogin puolella, mäkin jään ehdottomasti seuraamaan sitä!

   Lähden itseasiassa saman tien metsästämään Jussia ihan mielenkiinnosta :D

   Poista
 2. Jostain syystä tajusin vasta nyt tsekata et onks siulla blogia ja onhan siulla! Mahtavaa! Lisäblogit ei oo koskaan pahitteeks! 8)

  Onks siulla yhtään kuvia suvun aiemmista jäsenistä? Ois kiva nähä jotain sukupuuta tai ihan vaan kuvia, tykkään hitosti genetiikasta ja perinnöllisyydestä tässä pelissä ja on aina kiva nähä mitä simit perii edeltäjiltään :D Ellet sit oo jossain vaiheessa tulevissa osissa kuvia jo postannu.

  Aaaa vitsit kuin tykkään siun tavasta esitellä näitä simejä! :D Ite innostun aina ihan kauheesti kertoilemaan omista simeistäni ihmisille, jotka ei tiiä simssistä tai miun tallennuksista mitään! :D

  Siun simeillä on paljon mielenkiintosia ja kivoja nimiä btw!

  Haha, miun peliin synty joskus poika nimeltään Vaari :D

  Pitääkii jatkaa heti lukemaan seuraava postaus, ku kerrankii on enemmän ku yks postaus luettavana! :D Meinaan siis ku aktiivisia blogeja ei oo kauheen montaa enää ja tulee luettua uuet sit aina melkein heti ku vaan huomaan, et joltain on tullu uus postaus :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäs varmaan alkaa jättää joku piilomainos aina kun kommentoi uuteen blogiin. Ei oikeesti, varmaan palkitsevampaa löytää sattumalta :D.

   Onhan niitä ja lisää saa jos meen ottamaan. Voisin oikeestaan askarrella jonkinlaisen sukupuun. Tai sitten voisin tehä sen "missä he ovat nyt" postauksen näistä kotijoukoista niinkun uhkasin jossain postauksessa. Tai mielessäni.

   Itseasiassa mä taidan ottaa sen nyt seuraavaks projektiks :D. Se on tosiaan noin viiden sukupolven mittanen tallennus, että ihan hirveän aktiivisesti en jaksa sillä pelailla. Saa meinaan pelin kaatumaan aika helposti :DDD. On siellä jotain kuitenkin tapahtunut kulissien takana.

   Mulla on vähän sama, ja yks syy miks alotin tän blogin on kavereiden hermojen säästäminen :DD

   Kiitos! Panostan nimiin joskus ehkä vähän liikaakin. Tyyliin behindthename ja nameberry ja joku kolmas sivusto auki 40min ja hirvee täydellisen nimen metsästys.

   Luettavaa täältä kyllä löytyy ja lisää on jatkuvasti työn alla :D. Ja kiitos komment(e)ista!!!

   Poista